Evanmarket.ir

91030762 021 phone1.png

2023 All rights reserved. Designed by EvanMarket Team.

 

داروی سونیتینیب (Sunitinib)

داروی سونیتینیب (Sunitinib) درمان برخی از سرطان ها

سونیتینیب یک داروی موثر برای درمان برخی از سرطان ها است. از این دارو در روند درمان کارسینوم کلیه پیشرفته RCC و تومور استرومایی گوارشی GIST همچنین درمان سرطان پانکراس استفاده میشود.  نحوه استفاده از سونیتینیب و دوره درمان به تشخیص پزشک و میزان پیشرفت بیماری وابسته است.

نام عمومی: sunitinib [ soo-NIT-in-ib ]

نام تجاری:  Sutent

شکل دارویی: کپسول خوراکی (12.5 میلی گرم؛ 25 میلی گرم؛ 37.5 میلی گرم؛ 50 میلی گرم)

طبقات دارویی: مهارکننده‌های مولتی کیناز، مهارکننده‌های  VEGF/VEGFR

تماس جهت مشاوره آنلاین  

Sunitinib

Sunitinib

بررسی اجمالی داروی سونیتینیب (Sunitinib)

سانیتینیب چیست؟Sunitinib  برای درمان انواع خاصی از تومورهای پیشرفته یا پیشرونده معده، روده، مری، پانکراس یا کلیه استفاده می شود. Sunitinib  همچنین ممکن است برای اهدافی استفاده شود که در این راهنمای دارویی ذکر نشده است.

شما میتوانید جهت مشاوره داروی سونیتینیب از جمله موارد مصرف؛ اشکال دارویی؛ نحوه درمان با داروی سوتنت؛ عوارض جانبی دارو؛ موارد احتیاطی و منع مصرف دارو؛ تداخلات دارویی؛ نحوه نگهداری از دارو با ما در ایوان مارکت در تماس باشید.

نکات مهم قبل از مصرف داروی سونیتینیب (Sunitinib)

اگر به سونیتینیب حساسیت دارید، نباید از آن استفاده کنید. اگر تا به حال موارد زیر را تجربه نموده اید، به پزشک خود بگویید:

  • مشکلات کلیوی غیر از سرطان؛
  • بیماری کبد؛
  • بیماری قلبی، فشار خون بالا؛
  • قند خون پایین یا دیابت؛
  • مشکلات خونریزی؛
  • سندرم QT طولانی (در شما یا یکی از اعضای خانواده)؛
  • اختلال تیروئید؛
  • جراحی (یا اگر قصد جراحی دارید).

تماس جهت مشاوره آنلاین  

نحوه مصرف دارو سونیتینیب

اطلاعات دوز سونیتینیب

  • دوز معمول بزرگسالان برای کارسینوم سلول کلیه:

50 میلی گرم خوراکی یک بار در روز در یک برنامه 4 هفته ای در طول درمان و سپس 2 هفته استراحت

ممکن است با غذا یا بدون غذا مصرف شود.

موارد استفاده:

برای درمان سرطان سلول کلیه پیشرفته (RCC)

برای درمان تومور استرومایی گوارشی (GIST) پس از پیشرفت بیماری یا عدم تحمل ایماتینیب.

  • دوز معمول بزرگسالان برای تومور استرومایی دستگاه گوارش:

50 میلی گرم خوراکی یک بار در روز در یک برنامه 4 هفته ای در طول درمان و سپس 2 هفته استراحت

ممکن است با غذا یا بدون غذا مصرف شود.

موارد استفاده:

- برای درمان سرطان سلول کلیه پیشرفته (RCC)

-برای درمان تومور استرومایی گوارشی (GIST) پس از پیشرفت بیماری یا عدم تحمل ایماتینیب.

  • دوز معمول بزرگسالان برای سرطان پانکراس:

37.5 میلی گرم خوراکی یک بار در روز

-به طور مداوم بدون دوره برنامه ریزی شده خارج از درمان مصرف شود. ممکن است با یا بدون غذا مصرف شود.

موارد استفاده:

 برای درمان تومورهای عصبی غدد درون ریز پانکراس (pNET) پیشرونده و تمایز یافته در بیماران مبتلا به بیماری موضعی پیشرفته یا متاستاتیک غیرقابل برداشت.

تماس جهت مشاوره آنلاین  

چگونه باید سانیتینیب مصرف کنم؟

تمام دستورالعمل‌های روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید و همه راهنماهای دارو یا برگه‌های دستورالعمل را بخوانید. پزشک ممکن است گهگاه دوز مصرفی شما را تغییر دهد. دارو را دقیقاً طبق دستور مصرف کنید.

فشار خون و عملکرد کبد شما ممکن است در ابتدای هر چرخه درمان 4 هفته ای آزمایش شود.

سونیتینیب معمولا یک بار در روز مصرف می شود. سونیتینیب گاهی به مدت 4 هفته و سپس 2 هفته از دارو مصرف می شود. پزشک شما بر اساس شرایط شما تعیین می کند که به چند دوره کامل درمان نیاز دارید.

ممکن است سونیتینیب را با یا بدون غذا مصرف کنید.

به آزمایش خون و ادرار مکرر نیاز خواهید داشت. همچنین ممکن است نیاز باشد که عملکرد قلب شما به طور منظم با الکتروکاردیوگرام ECG یا EKG آزمایش شود و همچنین ممکن است به معاینات مکرر دندانپزشکی نیاز داشته باشید.

اگر نیاز به جراحی یا یک روش دندانپزشکی دارید، به جراح یا دندانپزشک بگویید که در حال حاضر از سانیتینیب استفاده می کنید. ممکن است لازم باشد مصرف دارو را برای مدت کوتاهی قبل و بعد از جراحی متوقف کنید.

عوارض جانبی دارو سونیتینیب

اگر علائم یک واکنش آلرژیک (کهیر، تنفس دشوار، تورم در صورت یا گلو) یا یک واکنش شدید پوستی (تب، گلودرد، سوزش در چشم، درد پوست، بثورات پوستی قرمز یا بنفش، تاول و لایه برداری) دارید، کمک فوری پزشکی کنید.

عوارض جانبی دارو سونیتینیب

Sunitinib  می تواند اثرات شدید یا کشنده ای روی کبد شما ایجاد کند. در صورت از دست دادن اشتها، درد معده (سمت راست بالا)، خستگی، خارش، ادرار تیره، مدفوع خاک رس یا یرقان (زردی پوست یا چشم) با پزشک خود تماس بگیرید.

Sunitinib  همچنین ممکن است باعث ایجاد لخته‌های خونی خطرناک در رگ‌های خونی کوچک داخل اندام‌های شما، مانند مغز یا کلیه شود. اگر علائم این بیماری مانند تب، خستگی، کاهش ادرار، کبودی یا خونریزی بینی را دارید، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.

تماس جهت مشاوره آنلاین  

همچنین اگر موارد زیر را دارید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

  • درد، قرمزی، بی حسی، و پوسته پوسته شدن پوست دست یا پا؛
  • کبودی آسان، خونریزی غیر معمول، لکه‌های بنفش یا قرمز زیر پوست شما؛
  • زخم‌های پوستی دردناک، زخم در دهان یا روی لب‌های شما؛
  • درد یا بی‌حسی فک، لثه‌های قرمز یا متورم، لق شدن دندان‌ها، یا کندی بهبود پس از کار دندانپزشکی.
  • گیجی، مشکلات فکری، از دست دادن بینایی، تشنج؛
  • مشکلات قلبی - تورم، افزایش وزن سریع، ضربان قلب سریع یا تند، بال زدن در قفسه سینه، تنگی نفس، سرگیجه ناگهانی (مثل اینکه ممکن است بیهوش شوید).
  • افزایش فشار خون - سردرد شدید، تاری دید، تپش در گردن یا گوش، سرگیجه.
  • قند خون پایین - سردرد، گرسنگی، ضعف، تعریق، ضربان قلب سریع، احساس عصبانیت.
  • علائم خونریزی در داخل بدن - تغییر در وضعیت ذهنی، خون در ادرار، درد و تورم در معده، مدفوع خونی یا قیری، سرفه خونی یا استفراغی که شبیه تفاله قهوه است.
  • علائم تجزیه سلول‌های تومور - خستگی، ضعف، گرفتگی عضلات، تهوع، استفراغ، اسهال، ضربان قلب سریع یا آهسته، سوزن سوزن شدن در دست‌ها و پاها یا اطراف دهان.
  • علائم مشکل تیروئید - خستگی شدید و بدتر، افسردگی، ضربان قلب سریع، بی قراری، لرزش، احساس عصبی، تعریق، تهوع، استفراغ، اسهال، ریزش مو، تغییرات وزن، دوره‌های قاعدگی نامنظم.

عوارض جانبی رایج سانیتینیب ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سوء‌هاضمه، کاهش اشتها، درد معده، تهوع، استفراغ، اسهال؛
  • احساس ضعف یا خستگی؛
  • زخم یا درد دهان، تغییر حس چشایی؛
  • تاول یا بثورات روی دست‌ها یا پاهای شما؛
  • کبودی یا خونریزی؛
  • افزایش فشار خون

این لیست کاملی از عوارض جانبی نیست و ممکن است موارد دیگری نیز رخ دهد. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید.

تداخلات دارویی

چه داروهای دیگری بر سانیتینیب تأثیر می گذارد؟

Sunitinib  می تواند یک مشکل جدی قلبی ایجاد کند. اگر از داروهای خاصی برای عفونت، آسم، مشکلات قلبی، فشار خون بالا، افسردگی، بیماری روانی، سرطان، مالاریا یا HIV نیز استفاده کنید، خطر شما ممکن است بیشتر باشد.

گاهی اوقات استفاده همزمان از برخی داروها بی خطر نیست. برخی از داروها می‌توانند بر سطوح خونی سایر داروهایی که مصرف می‌کنید تأثیر بگذارند، که ممکن است عوارض جانبی را افزایش دهد یا اثربخشی داروها را کاهش دهد.

در مورد سایر داروهای خود، به خصوص داروی پوکی استخوان به پزشک خود بگویید.

این لیست کامل نیست. سایر داروها ممکن است بر سانیتینیب تأثیر بگذارند، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین‌ها و محصولات گیاهی. همه تداخلات دارویی ممکن در اینجا ذکر نشده است.

تماس جهت مشاوره آنلاین  

هشدارها

  • Sunitinib می تواند اثرات شدید یا کشنده ای روی کبد شما ایجاد کند. برای بررسی عملکرد کبد در طول دوره درمانی به آزمایش خون مکرر نیاز خواهید داشت. اگر علائمی از مشکل کبدی، مانند درد سمت راست بالای معده، خارش، ادرار تیره یا زردی (زردی پوست یا چشم‌ها) دارید، با پزشک خود تماس بگیرید.
  • سونیتینیب ممکن است باعث مشکلات استخوان فک (استئونکروز) شود. این خطر در افراد مبتلا به سرطان، اختلالات سلول‌های خونی، مشکلات دندانی قبلی، یا افرادی که تحت درمان با استروئیدها، شیمی درمانی یا پرتودرمانی هستند، بیشتر است. از پزشک خود در مورد خطرات این دارو برای خودتان بپرسید.
  • اگر مادر یا پدر از این دارو استفاده کنند، سونیتینیب می‌تواند به نوزاد متولد نشده آسیب برساند یا باعث نقص مادرزادی شود.
  • اگر زن هستید، در صورت بارداری از سونیتینیب استفاده نکنید. ممکن است لازم باشد قبل از شروع این درمان آزمایش بارداری منفی بدهید. در حین استفاده از این دارو و حداقل 4 هفته پس از آخرین دوز، از کنترل بارداری موثر برای جلوگیری از بارداری استفاده کنید.
  • اگر مرد هستید، و همسر شما قادر به باردار شدن است، از کنترل بارداری موثر استفاده کنید. به مدت حداقل 7 هفته پس از آخرین دوز مصرفی خود، از داروهای ضد بارداری استفاده کنید.
  • اگر در زمانی که مادر یا پدر از سانیتینیب استفاده می کنند، بارداری رخ داد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
  • این دارو ممکن است بر باروری (توانایی بچه دار شدن) در مردان و زنان تأثیر بگذارد. با این حال، استفاده از کنترل بارداری برای جلوگیری از بارداری بسیار مهم است زیرا سانیتینیب می تواند به جنین آسیب برساند.
  • در حین استفاده از سانیتینیب و حداقل تا 4 هفته پس از آخرین دوز، نباید به نوزاد شیر دهید.
  • Sunitinib برای استفاده توسط افراد کمتر از 18 سال تایید نشده است.
  • به یاد داشته باشید، این دارو و سایر داروها را دور از دسترس کودکان قرار دهید، هرگز داروهای خود را با دیگران به اشتراک نگذارید و از این دارو فقط برای موارد تجویز شده استفاده کنید.
  • همیشه با ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که اطلاعات نمایش داده شده در این صفحه برای شرایط شخصی شما اعمال می شود.

سوالات متداول

آیا سوتنت تومورها را کوچک می کند؟

در مقایسه با افرادی که اینترفرون α (IFNα) مصرف می کردند، پنج برابر بیشتر از افراد مبتلا به کارسینوم سلول کلیوی (RCC) شاهد کوچک شدن تومورهای خود با Sutent بودند. مطالعات همچنین گزارش کردند که به طور متوسط، افرادی که تحت درمان با سوتنت قرار گرفتند، در مقایسه با افرادی که IFNα مصرف می کردند، بیش از دو برابر، ماه‌ها بدون پیشرفت زندگی کردند. به طور کلی، آزمایش‌های بالینی ثابت کرده‌اند که Sutent از IFNα مؤثرتر است، اما برخی از افراد ممکن است آن را به خوبی تحمل نکنند، و دارای جعبه سیاه هشدار برای سمیت شدید کبد است. سوتنت یک درمان نیست و ممکن است برای همه موثر نباشد.

آیا سوتنت یک داروی شیمی درمانی محسوب می شود؟

سوتنت برای درمان انواع خاصی از سرطان استفاده می شود، اما به جای یک داروی شیمی درمانی سنتی، یک درمان هدفمند در نظر گرفته می شود. سوتنت (sunitinib) با مهار گیرنده‌هایی که در سطح برخی از سلول‌ها به نام گیرنده تیروزین کیناز (RTKs) وجود دارند، عمل می کند. این گیرنده‌ها به سلول‌ها کمک می‌کنند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و چندین عملکرد بیولوژیکی مختلف مانند رشد سلولی، تحرک، تمایز و متابولیسم را کنترل کنند.

نحوه نگهداری از دارو سونیتینیب چگونه است؟

در دمای اتاقی به دور از گرما و رطوبت، نگهداری شود.

اگر یک نوبت را فراموش کنم چه اتفاقی می افتد؟

در اسرع وقت از دارو استفاده کنید، اما اگر بیش از 12 ساعت برای دریافت دوز تاخیر داشتید، از نوبت فراموش شده صرف نظر کنید. از دو دوز در یک زمان استفاده نکنید.

اگر بیش از حد مصرف کنم چه اتفاقی می افتد؟

به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی باشید یا با اورژانس تماس بگیرید.

هنگام مصرف سوتنت (سونیتینیب) از چه چیزهایی باید اجتناب کرد؟

گریپ فروت ممکن است با سانیتینیب تداخل داشته باشد و منجر به عوارض جانبی ناخواسته شود. از مصرف فرآورده‌های گریپ فروت خودداری کنید.

آدرس

تهران، فلکه دوم صادقیه، خ ستارخان، بلوار شهدای صادقیه، ک پرویز پ 17

ساعت کاری
  • شنبه تا چهارشنبه
    17 تا 8
  • پنج شنیه
    12 تا 8
  • جمعه
    تعطیل
تماس با ما