داروی هومیرا (آدالیوماب) Humira (Adalimumab) برای درمان در چه سرطانی بیشتر استفاده می شود؟
داروی هومیرا یک مسدودکننده پروتئین نکروز تومور (TNF) است که این پروتئین موجب درد و تورم در مفاصل و بروز قرمزی و لکههای پوستی در بیماری پسوریازیس میگردد. از داروی هومیرا در درمان برخی از بیماریهای چشمی مانند یووئیت، بیماریهای روده مانند کرون و بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس پلاکی و هیدرآدنیت چرکی و در کاهش درد و تورم و کمک به حرکت کفاصل در انواع آرتریتها مانند روماتوئید، اسپوندیلیت آنکیلوزان استفاده میگردد.
اشکال دارویی humira (adalimumab) :
محلول تزریق زیرپوستی با دوزهای :
- 10 میلیگرم در 0.1 میلی لیتر
- 10 میلیگرم در 0.2 میلی لیتر
- 20 میلیگرم در 0.2 میلی لیتر
- 20 میلیگرم در 0.4 میلی لیتر
- 40 میلیگرم در 0.4 میلی لیتر
- 40 میلیگرم در 0.8 میلی لیتر
- 80 میلیگرم در 0.8 میلی لیتر
درمان و نحوه مصرف دارو هومیرا (آدالیوماب)
دوز و نحوه مصرف داروی هومیرا متناسب با شرایط بیماری هر فرد و توسط پزشک معالج او تعیین میگردد. لذا پیش و پس از استفاده از این دارو، راهنمای مصرف دارو که دکتر داروساز به شما میدهد را مطالعه نمایید. در صورت وجود پرسش یا ابهام در نحوه مصرف هومیرا، با پزشک معالج یا دکتر داروساز مشورت کنید. برای خرید داروی داروی هومیرا و یا کسب اطلاع از قیمت آمپول هومیرا با مشاوران ما در ایوان مارکت تماس بگیرید. دوز داروی هومیرا در کوردکان بر اساس وزنها تجویز میگردد، لذا تغییر وزن با یه پزشک معالج اطلاع دهید.
در درمان برخی از بیماریها مانند کرون، هیدرآدنیت چرکی، یووئیت، کولیت اولسراتیو و پسوریازیس، ممکن است پزشک معالج شما از دوزهای بالای این دارو برای درمان شما استفاده نماید.
نحوه استفاده از این دارو به صورت تزریق زیرپوستی میباشد.
برای تزریق این دارو، نکات زیر را رعایت نمایید:
- بررسی تغییر رنگ دارو
- در صورت نگهداری هومیرا در یخچال، پیش از تزریق آن را به مدت 15 الی 30 دقیقه در دمای اتاق قرار دهید.
- دارو را یه هیچ طریقی گرم نکنید (صرفاً در دمای اتاق بگذارید تا گرم شود).
- دارو را هفتهای یک بار در زیر پوست نواحی ران و شکم تزریق نمایید.
- محل تزریق را با الکل تمیز نمایید.
- از تزریق در قسمتهای کبود و یا زخمی خودداری نمایید.
- محل تزریق را در هر بار استفاده تغییر دهید.
- محل هر تزریق با محل تزریق قبلی، حداقل 2.5 سانتیمتر فاصله داشته باشد.
جهت بهرهمندی از حداکثر میزان اثربخشی داروی هومیرا، تزریق آن را طبق برنامهریزی و منظم انجام دهید.
عوارض جانبی در دارو آدالیوماب کدام اند؟
هر دارو در کنار مزایا و ویژگیهای مفیدش، ممکن است دارای عوارض جانبی نیز باشد؛ لذا پزشک شما با هدف بهبود بیماری فعلی شما این دارو را تجویز نموده و برای کسب نتیجه بهتر از آن، میبایست تحت نظر پزشک خود باشید و دارو را طبق دستورالعملی که به شما داده شده است، مصرف نمایید.
در صورت بروز علائم عفونت مانند تب و لرز، گلودرد و سرفه، دشواری در تنفس، تعریق در شب، ترشح متفاوت از واژن، برفک دهان و ادرار مکررو دردناک، سریعاً پزشک خود را مطلع نمایید.
عوارض شایع داروی هومیرا که در صورت تداوم یا وخامت باید به پزشک معالج مراجعه نمایید:
- خستگی
- کاهش و یا از دست دادن اشتها
- تهوع
نکته: در صورت بروز عوارض جانبی جدی، فوراً مشکل ایجاد شده را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.
عوارض جانبی جدی :
بیماریهای کلیوی مانند ادرار صورتی یا خونی، تغییر در مقدار ادرار، سوزش یا درد در هنگام ادرار
بیماریهای کبدی مانند زردی پوست و چشم، درد شکم و معده، ادرار تیره
بروز علائم نارسایی قلبی مانند ورم پا و مچ پا، مشکل در تنفس، افزایش وزن ناگهانی، خستگی شدید
کبودی
خونریزی
مدفوع سیاه یا خونی
تغییرات روانی
تغییرات ذهنی
عدم تعادل
مشکلات بینایی
ضعف عضلانی
درد، تورم در پاها
درد در مفاصل
دشواری در جویدن و بلع
بروز مشکل در انجام حرکات صورت
بیحسی یا سوزن سوزن شدن دستها و پاها
بروز عوارض پوستی به شکل پروانه بر روی صورت یا بینی
تغییرات ضربان قلب مانند افزایش یا کاهش سرعت و یا کوبنده بودن آن
هومیرا میتواند احتمال ابتلا به بیماری کشنده را در بیماران مبتلا به هپاتیت B را افزایش دهد. لذا در صورت بروز علائم بیماریهای کبدی (کاهش اشتها، درد شکم و معده، زرد شدن پوست و چشم، تیره شدن ادرار، تهوع و استفراغ شدید)
در صورت بروز عوارض جانبی بسیار جدی، سریعاً با مراکز فوریت پزشکی تماس بگیرید.
عوارض جانبی بسیار جدی:
- درد قفسه سینه
- تشنج
- واکنشهای آلرژیک (حساسیت) مانند عوارض پوستی، خارش و تورم دهان و گلو، سرگیجه و تنگی نفس
عوارض جانبی ذکر شده، تمامی علائم و عوارضی که ممکن است در اثر مصرف داروی هومیرا ایجاد شود را شامل نمیشود. در صورت بروز هر گونه علامت جدید در اثر مصرف این دارو، به پزشک معالج خود مراجعه نمایید.
موارد احتیاطی و منع مصرف داروی هومیرا (آدالیوماب)
با توجه به وجود اجزای غیرفعال در هر دارو، لازم است که در صورت حساسیت به داروی هومیرا و یا داشتن انواع دیگری از آلرژیها و مصرف انواع داروهای شیمیایی و گیاهی (با نسخه و بدون نسخه) را به پزشک معالج یا دکتر داروساز اطلاع دهید. بدون اطلاع و دستور پزشک، مصرف داروهای خود را کم و زیاد یا قطع نکنید.
پیش از مصرف این دارو، سوابق پزشکی خود را مانند بیماریهای قلبی مانند نارسایی، انواع عفونت، مشکلات خونی مانند کم خونی یا ضعف سیستم ایمنی، مشکلات مغزی مانند تشنج، MS و سندروم گیلن باره، انواع هپاتیت را به پزشک خود اطلاع دهید.
با توجه به تأثیر داروی هومیرا در کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن، میبایست پیش از جراحی توسط پزشک یا دندانپزشک، مصرف این دارو و سایر داروهای گیاهی و شیمیایی، با نسخه و بدون نسخه را به آنها اطلاع دهید.
با توجه به کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با انواع عفونتها در حین مصرف هومیرا، بیمار نباید در معرض هیچ گونه بیماری عفونی مانند سرخک، آبله مرغان، آنفولانزا و دیگر بیماریها و همچنین واکسنها بر پایه ویروس فعال مانند واکسن تنفسی آنفولانزا، قرار گیرد. در صورت اتفاق این امر و یا نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، به پزشک معالج خود مراجعه نمایید.
با توجه به احتمال کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن در طی دوره مصرف داروی هومیرا، از کار با اشیای تیز و برنده مانند تیغ و ناخنگیر و انجام ورزشهای پربرخورد و پرتماس، به دلیل احتمال ایجاد صدماتی مانند بریدگی، کوفتگی یا هر نوع دیگری از آسیبدیدگی، اجتناب کنید.
سالمندان بیشتر در معرض عفونت ناشی از مصرف داروی هومیرا قرار دارند.
با توجه به مضر و آسیبزا بودن داروی هومیرا برای جنین، در صورت بارداری، فقط در مواقع لزوم و با تجویز پزشک، این دارو مصرف شود.
در حین و پس از قطع مصرف هومیرا، مراقبتهای بهداشتی برای جلوگیری از بارداری را انجام دهند. در صورت وقوع بارداری در خود یا شریک جنسی خود، موضوع را فوراً با پزشک معالج خود در میان بگذارید.
با توجه به اینکه هنوز ورود این دارو به شیر مادر، مشخص نشده است، لذا به دلیل خطرات این دارو برای نوزاد، در حین مصرف دارو و پس از قطع مصرف داروی هومیرا، از شیردهی به نوزاد خودداری نمایید و پیش از شروع به شیردهی، با پزشک معالج خود مشورت کنید.
تداخلات دارویی در مصرف دارو
تداخلات دارویی میتوانند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشند یا از میزان اثرگذاری دارو بکاهند و یا احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش دهند. لذا باید نام و نحوهی مصرف تمامی داروهای خود را اعم از گیاهی و شیمیایی و با نسخه و بدون نسخه را به پزشک معالج یا دکتر داروساز اطلاع دهید. بدون اجازه پزشک، مصرف هیچ کدام از داروهای خود را قطع و یا کم و زیاد نکنید و دوزهای آنها را تغییر ندهید.
هومیرا با برخی از داروها مانند داروهای تضعیف کننده سیستم اسمنی مثل آناکینرا و آتاباسپت و سایر مسدودکنندههای TNF مثل اتانپرست و اینفلیکسیماب تداخل دارد.
مصرف بیش از اندازه دارو
مصرف بیش از اندازه داروی هومیرا میتواند موجب بروز غش و تنگی نفس شود. لذا در صورت بروز این علائم، سریعاً با مراکز فوریت پزشکی (اورژانس) تماس بگیرید.
از تجویز این دارو برای دیگران خودداری نمایید.
با انجام منظم آزمایشهای پزشکی مانند بررسی عملکرد کبد و CBC، بیماری را خود را مورد ارزیابی قرار دهید و با این کار، سرعت بهبود را افزایش داده و احتمال بروز عوارض جانبی را کاهش دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک معالج خود، صحبت نمایید.
فراموش کردن مصرف داروی هومیرا
مصرف دقیق و برنامهریزی شده داروی هومیرا، بسیار مهم است. لذا در صورت فراموش کردن مصرف آن، سریعاً موضوع را به پزشک معالج یا دکتر داروساز اطلاع دهید و یک برنامه مصرف جدید، دریافت نمایید.
نحوه نگهداری
از یخزدگی دارو جلوگیری نمایید.
سرنگها و قلمهای پر شده را پس از دو هفته دور بریزید.
سرنگها و قلمهای پر شده را میشود در دما محیط نگهداری نمود.
داروی هومیرا را دور از نور نگهداری کنید.
از قرار دادن دارو در محیطهای مرطوب مانند حمام و دستشویی خودداری نمایید.
دارو را از دسترس کودکان و حیوانات دور کنید.
از انداختن دارو در توالت و چاه فاضلاب خودداری کنید.
در صورت عدم نیاز به دارو یا منقضی شدن دارو، طبق روش گفته شده در راهنمای دارو، آن را امحاء نمایید.
دارو را در یخچال نگهداری کنید (اگر از ابتدا دارو را در دمای اتاق قرار دادید، از گذاشتن آن در یخچال خودداری کنید).